2012. január 30., hétfő

Hercegnő rajz

Ma valahogy sehogy se jutott időm lerajzolni a "szabásrajzot" és beszkennelni annyira elment a napom a másik projecttel :) így maradt a paint-es megoldás. Remélem így is látható a lényeg.
A teteje:
 A gyerek méretének megfelelő rajzlapot ketté vágunk, ráragasztjuk a fehér papírt, a fűzőnek megcsináljuk rá a lyukakat, vagy összesodort papírból tűzőgép segítségével kis füleket tűzünk rá. majd a hasrésznek aláragasztjuk a lila papírt. Két kb 10-15cmes csíkot vágunk a rózsaszínből, az alján összefogjuk, majd tűzőgéppel a megfelelő helyre tűzzük (ezt érdemes a gyerekre ráadva csinálni, hogy jó helyre essen a válpánt). A hátát felvételkor biztostűvel tűzzűk össze, vagy ide is készíthetünk fűzőt.

A szoknya:
A lila papírból 2 csíkot vágunk a felsőszoknyának, majd az alsőszoknyát kimérjük a fehérből, a közepére rózsaszínből 6cmes csíkokat vágunk úgy hogy az alját meg tudjuk fodrozni(meghúzzuk 10cmenként) majd lentről felfelé haladva felragasztgatjuk, hogy picit fedjék egymást. ha ezzel végeztünk ráragasztjuk felül a lila papírt, a tetejét 2* visszahajtjuk és belefűzve a szallagot/gumit megtűzzűk a tűzőgéppel, majd a gyerekre adjuk, hátul megkötjük. A lila papír alját megnyitjuk alul és úgy hogy ne látszon az alsó szoknyához tűzzük, hogy az kilátszon és elméletileg kész:)
Hát megmutatni egyszerűbb mint elmagyarázni, remélem érthetőre sikerült, ha bárkinek bármi kérdése lenne ezzel kapcsolatban ne fogja vissza magát. Remélem sok szép hercegnő fog boldogan futkározni  a farsangi bálokon :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése