2012. január 30., hétfő

Hercegnő rajz

Ma valahogy sehogy se jutott időm lerajzolni a "szabásrajzot" és beszkennelni annyira elment a napom a másik projecttel :) így maradt a paint-es megoldás. Remélem így is látható a lényeg.
A teteje:
 A gyerek méretének megfelelő rajzlapot ketté vágunk, ráragasztjuk a fehér papírt, a fűzőnek megcsináljuk rá a lyukakat, vagy összesodort papírból tűzőgép segítségével kis füleket tűzünk rá. majd a hasrésznek aláragasztjuk a lila papírt. Két kb 10-15cmes csíkot vágunk a rózsaszínből, az alján összefogjuk, majd tűzőgéppel a megfelelő helyre tűzzük (ezt érdemes a gyerekre ráadva csinálni, hogy jó helyre essen a válpánt). A hátát felvételkor biztostűvel tűzzűk össze, vagy ide is készíthetünk fűzőt.

A szoknya:
A lila papírból 2 csíkot vágunk a felsőszoknyának, majd az alsőszoknyát kimérjük a fehérből, a közepére rózsaszínből 6cmes csíkokat vágunk úgy hogy az alját meg tudjuk fodrozni(meghúzzuk 10cmenként) majd lentről felfelé haladva felragasztgatjuk, hogy picit fedjék egymást. ha ezzel végeztünk ráragasztjuk felül a lila papírt, a tetejét 2* visszahajtjuk és belefűzve a szallagot/gumit megtűzzűk a tűzőgéppel, majd a gyerekre adjuk, hátul megkötjük. A lila papír alját megnyitjuk alul és úgy hogy ne látszon az alsó szoknyához tűzzük, hogy az kilátszon és elméletileg kész:)
Hát megmutatni egyszerűbb mint elmagyarázni, remélem érthetőre sikerült, ha bárkinek bármi kérdése lenne ezzel kapcsolatban ne fogja vissza magát. Remélem sok szép hercegnő fog boldogan futkározni  a farsangi bálokon :)







2012. január 29., vasárnap

Farsang

Most egy picit mást mutatok nektek:) Így farsang táján mi más is foglalkoztathatna minket, hogy mi is legyen a gyerek, na az enyémeknekkonkrét elképzelései vannak. Esztike ő hercegnő barbi akar lenni minden éven, már a bölcsi óta. Gondolom a készen kapható gyönyörű hercegnőjelmezek árával mindenki tisztában van... és hát válság van kinek van pénze ilyen luxusra :D Így mit tesz a kreatív anya, improvizál. Amik kell hozzá:
- 3 tekercs kreppapír én ehez fehéret, rózsaszínt és lilát vettem, de leteh bármilyen a lényeg jól    mutassanak együtt
-famentes rajzlap
-ragasztó, tűzőgép
-maradék szallag
-nekem volt egy kis maradék tüllöm alsószoknyának, de nélküle is mutatós
-és gumi a derekába



a "szabásrajzát holnap papírra vetem és mellékelem :) nagyon egyszerű, nem kell hozzá varrástudomány és párszáz ftból kész :)







Nyuszis torták




És eljutottunk a húsvéthoz :) Akkor nézzük az elmúlt húsvétok szellemeit... Van itt minden, oroszkrémtorta, ciromtorta, meggyes-tejszines torta, na meg egy pici segéd nemutólsósorban aki művészi szinten tud fakanált nyalni:)





Nyuszis kosár torta

Ha már az első virágoknál tartunk akkor a maradék se ment kárba hisz anyukám szülinapja után nemsokkal volt húsvét. Gondolkoztunk, hogy milyen tortát is csináljunk...hmm legyen kosár torta. Ha meg már húsvét van tegyünk bele nyuszit is. Gondoltam egyet és elővettem a tejporos cukormázat és formáztam egy nyuszit, pár tojáscukor a vitágok és egy csokis-megyes kosártorta és már készen is volt a torta :) a locsolók nagyon odavoltak érte :)

2012. január 28., szombat

Első virágaim

Anyukám egy szíves tortát szeretett volna születésnapjára egy pár virággal. Van jobb a saját készítésű ajándékoknál? Szerintem nincs, így nekiálltam gőzerővel a virágkészítésnek:) A tejporos cukormázat próbáltam ki hozzájuk és döntse el mindenki maga, hogy hogy sikerültek, én nagyon büszke voltam/vagyok rájuk :)





2012. január 27., péntek

Az első Barbie-s tortám






Ez úgy történt, hogy közeledett Eszti 1 éves szülinapja és eldöntöttem Barbie-s tortát fog kapni, végignéztem a kínálatot és nagyon drágák voltak, ráadásul egyik sem tetszett igazán. Hát mit tehet ilyenkor az ember megpróbálja megsütni saját maga:) Lestem az internetet, a képeket, videóka majd összeállt a terv a fejemben és belevágtam, ez sült ki belőle :) Esztikém nagyon elégedett volt anyával így minden szülinapjára meg kell lepnem 1 barbie-s tortával így már van pár a tarsolyban. A torta egy sima tortából és egy kuglófból áll oroszkrémmel van töltve, marcipánnal és tejszínnel van díszítve.

Pókemberes torta







És hogy sorban haladjunk említettem, hogy az egyedüli kivétel, ami megtörheti a dínó torta uralmát az a pókember:) De ezt úgy kell elképzelni, hogy közli a gyerek:"Anya oviba dínós tortát viszek viszont itthonra hangyás-füves-pókemberes tortát kérek". És még mondja valaki, hogy nem kreatívok a gyerekek :D na anya törje a fejét, hogy hogy hozza össze a füvet és a hangyákat pókemberrel. Hát így sikerült... Apa szerint picit mutánsak lettek a hangyák, de pókember csak nem alacsonyodhat le a sima mezei hangyákhoz :D

Dínó torta 3





Ez egy korai próbálkozás, de egész jól sikerült:) A torta csoki, a dínók marcipánból vannak, a láva pedig színezett tejszínhab. De a legjobb az egészben, hogy mindig mellettem van a két szorgos segítőm, akiknélkül ezek a torták nem jöttek volna létre Bencus és Esztike :)

Dínó torta 2

Ez a torta még a dínógyűjtögetés elején készült és a torta elfogyasztása után a pici dínók megmaradtak a gyereknek.   Maga a torta csoki, a kókuszt színeztem barnára, zöldre, sárgára, narancsra és pirosra. A sárgát a naranccsal és a pirossal összekeverve készült a láva.

Dínós torta

A kicsifiam dínómániás:) Van dínónk a 2cm-estől a 40cm-esig és ha ez nem lenne elég "dínócsontkutató" lesz. Farsangkor nem lehetünk más csak dínó, de "anya nem tudod, hogy az élesfogúnak nincs taraja a hátán?????". És torta is csak dínós jöhet szóba amióta anya süti :) Ezalol csak a pókember lehet kivétel, bár jelmezben nem alkudozik :D Már van pár dínós torta a tarsolyomban,így gondoltom egyet és ma az egyik ilyen tortám osztom meg veletek:)                                    




A torta oroszkrém, a dínók marcipánból vannak a csontok pedig pillecukros cukormázból.

2012. január 26., csütörtök

Valentin napi láz :)







Tudom tudom a valentinnap még odébb van, de nekem már szárnyal a képzeletem. Még álmomban is cukorvirágokat, szív alaku tortákat csinálok így bele is kezdtünk a csipet csapattal. A "művek egy részét fel is teszem így blogindítónak:)